Android Geçiş(Interstitial) Reklamı Ekleme
Bir önceki yazı: Android Banner Reklam Ekleme
Merhaba arkadaşlar, bir önceki yazımızda uygulamalarımıza Banner reklam eklemeyi ele almıştık. Bu yazımızda da bir diğer reklam türü olan geçiş reklamlarını ele alıyor olacağız.
AdMob, mobil uygulama geliştiricilerinin gelir elde etmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir reklam hizmetidir. Bu hizmetten faydalanabilmek için AdMob hesabınızın olması gerekmektedir. Eğer hesabınız yoksa, aşağıdaki linke tıklayarak reklam için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Geçiş reklamları, uygulamalarda sıklıkla kullanılan, bir önceki yazımızda ele aldığımız Banner reklam türüne göre getirisi daha fazla olan, cihaz ekranında tüm alanı kaplayan bir reklam biçimidir. Çok fazla kullanıldığında kullanıcıyı rahatsız edip uygulamanızı kaldırmaya neden olabilir bu yüzden kullanım sıklığını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Şimdi reklam birimi oluşturup uygulamamıza nasıl ekleneceğine bakalım.
Admob üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra Google AdMob hesabınızında sağ menüden uygulama ekleye tıklıyoruz.
Play Store’a attığınız bir uygulamanıza ya da yeni geliştirdiğiniz uygulamaya mı reklam ekleyeceğiniz bilgisi sorulmaktadır. Bu yazımda Play Store da mevcut olan bir uygulamamıza reklam vererek anlatım yapacağız. Bu yüzden Evet diyerek devam ediyoruz.
Seçimimizi yaptıktan sonra uygulamamız için AdMob servisi tarafından bize bir uygulama kimliği verilecektir. Sonraki adım olarak Reklam Birimi oluşturmamız gerekecektir.
Ekleyeceğiniz reklam türünü seçerek (biz Geçiş reklamı ekleyeceğiz) devam ediyoruz.
Oluşturduğumuz bu reklam birimine bir isim veriyoruz. (Daha sonra bu isim ile uygulamaya eklediğimiz reklamlarımız arasında bu reklam türünden ne kadar kazanç elde etmişiz onu rahatlıkla takip edebiliriz.) Ardından göstereceğimiz reklamda ne tür reklamların gösterileceğini seçiyoruz.
AdMob servisi bize reklam gösterebilmemiz için app id ve unit id verecektir. İşlemleri tamamladıktan sonra mobil uygulama tarafında reklamlarımızı yayınlamak için gerekli işlemlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Şimdi kod tarafında yapacaklarımıza başlayalım.
İlk olarak build.gradle(Module:app) içerisine gerekli kütüphanemizi ekliyoruz.
implementation ‘com.google.android.gms:play-services-ads:19.0.1’
Android Manifest içerisine AdMob’dan banner reklam oluşturduğumuz uygulamamızın son aşamasında karşımıza çıkan app id’yi ekleyeceğiz.
Gerekli işlemlerimizi yaptık, şimdi de kod tarafında kullanımına bakalım.
Bu şekilde geçiş reklam için bir istekte bulunmuş olduk. Geçiş reklamlarında reklam gösterilmeden önce reklamın yüklenmesi gerekir. Bu da biraz zaman almaktadır. O yüzden reklam gösterilmeden önce yüklenmeli ve hazırda bekletilmelidir.
if (mInterstitialAd.isLoaded()) {
mInterstitialAd.show()
}
isLoaded() Kontrolü ile eğer reklam yüklendiyse ekranda gösterimini gerçekleştirebiliriz. Bu işlem sonrası eğer yeniden bir gösterim yapacaksak
if (!mInterstitialAd.isLoaded())
mInterstitialAd.loadAd(AdRequest.Builder().build())
bu şekilde reklamın yüklenmesi ve hazırda durması için istekte bulunmamız gerekir.
Daha detaylı bilgi için Google’ın dökümanını inceleyebilirsiniz:
Son olarak AdMob hesabını yeni açıyorsanız, onaylanması ve uygulamada reklam gösterebilmeniz için 1–2 gün bekleyebiliyorsunuz, yazdım ama reklam görünmüyor diye telaş etmeyin :)
Evet arkadaşlar Android’de uygulamalarımıza Banner reklam ekleme sonrası Geçiş reklamı ekleme konusunu da bu şekilde tamamlamış olduk. Umarım hepiniz için faydalı olmuştur. Bir sonraki yazımızda ödüllü reklam ekleme konusunu ele alacağız. Genel olarak reklam türlerini kendi uygulamam üzerinde uygulayıp github kodlarını paylaşıyor olacağım. İncelemek isterseniz uygulamanın linki;